FAQ

Hoe kan ik bestellen?

Om te boeken, reserveert u de datum dat u uw bloemen aan ons zal bezorgen. U ontvangt een vragenformulier dat u moet invullen. Daarna ontvangt u een bestelbevestiging en een factuur met een aanbetaling van 5%, om uw plaats veilig te stellen. Deze aanbetaling wordt van uw definitieve bestelling afgetrokken.

Belangrijk om te weten bij harsgietingen?

  • Iedere gieting wordt met de hand gemaakt. Hierdoor kan de compositie, hoogte en afwerking per stuk verschillen.
  • Bij het drogen van de bloemen, kan het zijn de bloem iets krimpt of van tint verandert. Bij sommige bloemen, kan het zijn dat een bloemblad (plaatselijk) semi-transparant wordt.
  • Wij trachten de hars z.v.m. luchtvrij te gieten. Het kan echter voorkomen dat er tijdens het uitharden alsnog een luchtbelletje aanwezig is.
  • We gebruiken een topkwaliteit epoxyhars met UV filter. De hars kan echter door de jaren heen (gelig) verkleuren. Plaats uw gietstuk ten alle tijde uit de zon voor een langere levensduur.
  • Wij drogen zo veel mogelijk bloemen en kiezen de mooiste voor uw hars gieting(en).
  • Vaak gieten wij in meerdere lagen, in een zeldzaam geval kan dit zichtbaar zijn. Dit geeft een fijn lijntje aan de zijkant van uw gietstuk.
  • We vragen steeds om zoveel mogelijk bloemen te leveren. Op deze manier hebben we een reserve, indien er iets fout loopt.

Waarom kan ik best reserveren?

Door te reserveren, zijn wij op de hoogte van de komst van jouw boeket. Er zijn een beperkt aantal plaatsen per week, dus raden aan te reserveren, van zodra je trouwdatum bekend is.

Dit kan je doen, door een item (of meerdere items) uit onze webshop te bestellen. Je kan later nog altijd items toevoegen, maar dan ben je alvast zeker van je plaats!

In het geval van rouw bloembloemen is het uiteraard lastig om een reservering te plaatsen. Neem gerust contact met ons op, en we bekijken graag de mogelijkheden!

Kan ik in verschillende delen betalen?

We bieden betaling aan in verschillende delen. Je dient telkens een aanbetaling van 5% te plaatsen, maar daarnaast kan je kiezen om te betalen in 1x, 2x, 3x of 4x. 

We geven op voorhand de data, waarop je de verschillende facturen kan verwachten.

Moet ik zelf bloemen voorzien?

We werken voornamelijk met trouw- of rouwbloemen die na de plechtigheid aan ons bezorgd worden.

Heb je zelf geen bloemen, maar wil je wel graag een mooie harsgieting? Of heb je bloemen die al aan de lucht gedroogd zijn, of bloemen uit de tuin? Ook dan kunnen wij nog een mooie gieting voor je maken! Neem contact met ons op om jouw wensen te bespreken, samen maken we er een mooi aandenken van.

Hoe gaat het gietproces in zijn werk?

Nadat we je bloemen hebben ontvangen, drogen we deze zeer zorgvuldig, zodat alle vocht is verwijderd. Zodra de bloemen volledig gedroogd zijn kan het gieten beginnen. We nemen contact met je op, van zodra we een mooi design hebben in de door jouw gekozen maat/producten. Na jouw goedkeuring van het design, gieten we de bloemen in giethars. Dit gebeurd in meerdere lagen.  Zodra de preparatie uit de mal gehaald kan worden, zorgen we dat jouw gieting voor ontvangst geschuurd, gepolijst en afgewerkt is.

Wanneer jouw unieke stuk gereed is, nemen wij contact met je op om jouw preparatie op te komen halen. Natuurlijk kan je er ook voor kiezen om jouw gieting te laten verzenden.

De gemiddelde duur om de preparatie te maken is heel variabel en hangt af van hoeveel en welke stukken u besteld. 

Kan je wat meer vertellen over het drogen van de bloemen?

We drogen alle bloemen die je bij MieMosa Designs binnen brengt, maar niet alle bloemen zullen gebruikt worden. We kijken naar welke bloemen er het beste uitzien na het droogproces, en die in kader van het design passen.

De bloemen kunnen, na het drogen, van tint veranderen. Dit hangt van verschillende factoren af. Wit wordt doorgaans meer créme, rood kan donkerder worden. Hoe verser de bloemen, hoe mooier het resultaat.

Als we bepaalde bloemen in hars gieten, dan kan de bloem wat geïmpregneerd worden. Dat wil zeggen dat de bloemen (plaatselijk) semi-transparant kunnen worden.

Hoe moet ik mijn bloemen verzenden?

We opteren ervoor om de bloemen binnen 1-3 dagen in ontvangst te nemen. Hoe verser de bloemen, hoe mooier het eindresultaat.

Je kan de bloemen brengen naar ons atelier of je kan deze verzenden. De instructies voor verzending ontvang je van zodra je bestelling geplaatst is, en je voor verzending kiest.

Wat is de levertermijn van mijn harsgieting?

De levertijd is afhankelijk van het aantal stukken en de grootte van de stukken die u besteld. 

Een sleutelhanger duurt bijvoorbeeld minder lang dan een grote gieting, zoals bijvoorbeeld een vierkant.

Als richtlijn hanteren we een levertermijn tussen 3 en 8 weken. Dit kan echter in sommige gevallen sneller zijn.

Ik wil extra items bestellen, maar heb reeds een bestelling geplaast.

Van zodra u een bestelling heeft geplaatst, kan u op een later tijdstip nog producten bij bestellen. Naar gelang de bloemen die u ons bezorgt, kunnen we deze stukken alsnog gieten. 

Neem gerust contact met ons op om jouw wensen te bespreken!

Kan ik ook andere items laten ingieten?

Je kan vrijwel alles in giethars laten gieten. Denk aan je trouwuitnodiging bij de bloemen van je bruidsboeket, of een foto of assen van een dierbare. Maar ook juwelen, kralen, linten,...

Twijfel je of het object in giethars goed blijft? Contacteer ons gerust, we helpen je graag verder!


Registreer je voor de nieuwsbrief en ontvang 10% korting op je eerste bestelling!